Information
Vad är relationsfoto?
Så här går det till!
Priser - porträtt
Priser - bröllop
Hur går en fotografering till?

Vår stund ihop är mer tänkt som en upplevelse, än en fotosession. Genom skräddarsydda lekar och uppdrag får ni möjlighet att både gapskratta ihop och visa varandra innerlig ömhet.

Under tiden skapas nya gemensamma minnen och ni får en chans att förmedla det där vackra som alltid finns där, men som lätt glöms bort eller tas för givet. Anledningarna till varför ni en gång valde varann kanske inte är samma skäl som varför ni väljer varann än idag? Här får ni möjlighet att på olika sätt formulera för er själva och varann varför det är just Ni två mot världen.

Filosofin bakom tekniken

Tekniken jag använder har sin grund i Moment Design, framtaget av kanadensaren Jesh de Rox. Sedan 2017 är jag en av ca 130 certifierade Moment Design-fotografer i världen.

Jag har sedan dess vidareutvecklat interaktionstekniken, som går att använda på såväl kärlekspar som familjer, vuxna syskon och kollegor. Ja, alla relationer!

Att jobba på detta sätt är otroligt meningsfullt! För mig är goda relationer - inåt, utåt och uppåt - själva meningen med livet. Så, ja. För mig är detta stort. Att ni låter mig vara er fotograf är ett förtroende jag inte tar lätt på. TACK!

Relationsfoto - ett helhetskoncept

Att ni får en bra upplevelse är själva grunden, det räcker gott så! Men det fina är att det inte stannar där. Relationsfoto är ett helhetskoncept. När ni sedan får era vackra bilder och blir bilderna ett visuellt stöd för att dagligen påminna er om styrkan i er relation. Bilderna hjälper till att forma och befästa ”berättelsen om er”.

För barn är detta särskilt viktigt. Forskning visar att barn som växer upp omgivna av bilder där hela familjen är samlad och glad, blir tryggare människor. Barnet matas med budskapet att det hör samman med människor som älskar honom eller henne.

Om vi inte är kära då?

Givetvis kan tekniken även användas för andra relationer än kärlekspar! Jag använder mig av samma tänk och teknik när jag fotograferar alla andra slags relationer, såsom familjer, enskilda porträtt, vuxna syskon eller kollegor. (Ett ypperligt tillfälle att stärka gemenskapen på arbetsplatsen och samtidigt få levande bilder från verksamheten!)

Jag föreläser även för journalister om hur de kan använda tekniken för att få intervjupersoner att snabbt slappna av inför kameran. Är du intresserad av att veta mer om detta? Maila mig på info@zandraerikshed.se

Låter det läskigt?

Ibland får jag höra att människor inte känner att detta inte är för dem. Det känns läskigt att visa affektion inför någon annan och "på beställning". Givetvis ska man inte göra detta om man inte känner sig bekväm! Men läs gärna detta först:

– Det finns ingen nivå av närhet som vi ska nå, för att fotograferingen ska vara lyckad. Så länge ni har haft en rolig och bra stund, är jag nöjd och kan i princip garantera att det finns bra bilder!

– De första övningarna under fotograferingen är alltid lättsamma. Glädje och skratt är en förutsättning för närheten.

– Om någon av er inte känner er bekväma med att gå djupare, är det helt okej! Vi kan ta en paus, göra en kort och enkel variant av sessionen eller avrunda när som helst.

– Stelnar du alltid till framför kameran? Då är denna teknik särskilt bra för dig! De som känner så brukar vara dem som blir mest positivt överraskade, några har till och med sagt att de har fått se en ny sida av sig själva. Kom ihåg - ett bra porträtt handlar om hur du mår, inte om hur du ser ut.

– Det är inte ovanligt att dem jag fotar eller jag själv börjar gråta under fotograferingen. Men givetvis är tårar inget självändamål. Jag försöker aldrig frammana något som inte kommer av sig själv. Känslorna kan vara lika starka ändå och äkthet är själva grunden i tekniken.

– Så, var inte nervösa och känn ingen press! Kom endast med ett öppet sinne, en villighet att mötas och ha kul ihop, så sköter jag resten!

Bokning

– När ni är redo att boka skickar ni ett mail till info@zandraerikshed.se. Berätta gärna om vilka ni är och vad för slags fotografering ni är ute efter. Vi sätter ett datum för fotograferingen, en vardag 10.00-16.00.

– Ni betalar en bokningsavgift på 995:- och vi spikar ett datum några veckor fram bildvisningen, även det en vardag 10.00-16.00.

– Jag skickar er ett formulär där ni får berätta mer om er själva och era önskemål, så att jag kan skräddarsy en upplevelse just för er.

– Vi sover gott, äter ordentligt och kommer med ett öppet sinne till den plats som vi bestämt. Fotograferingen pågår ca 45-60 minuter.

Bildvisning

Några veckor efter fotograferingen går vi igenom alla bilderna och ni får välja ut era favoriter. (Bor ni i Linköpings kommun kan jag utan extra kostnad komma hem till er. Genom en app visar jag vad som passar på just era väggar.)

Jag hjälper gärna till med förslag och idéer på produkter som ni kan ha glädje av i ert hem. De produkter jag erbjuder är av högsta kvalitet från noga utvalda leverantörer. Det mesta i sortimentet är handgjort mot beställning och tillverkas på material som ska hålla under en hel livstid.

Obs! Det finns ingen minimigräns eller köptvång!

Zandra <3 människor = sant!

Jag ÄLSKAR människor och relationer! Att få fånga det unika med varje individ och interaktion är lika häftigt varje gång. Vare sig det handlar om enskilda porträtt, små eller vuxna syskon, kära par eller kollegor. Jag uppskattar verkligen att ni ger mig det förtroendet och vill förvalta det väl.

Priserna nedan gäller privatpersoner. Företag är välkomna att höra av sig till info@zandraerikshed.se för offert.

Grundpris för fotografering - 995 kronor

- 45-60 minuters fotografering.
- Urvalsprocess och noggrann redigering av valda bilder.
- Bildvisning, där jag hjälper er att sätta ihop ert eget paket med de produkter som passar er, ert hem och budget bäst.

Prisexempel på produkter:
– Väggförstoringar från 950 kr
– Handgjorda album och fotoböcker från 2200 kr
– Paket med digitala filer för privatbruk från 4 300 kr (vid köp av produkter för minst 950 kr).

Bröllopspaket

Heldag, 12 timmar - 32 000 kronor
Härligt! Jag hänger med er ända från förmiddagens pirrande förberedelser till det att ni dansar ut från festen. Ni får en full berättelse från hela dagen, alla utvalda bilder samt 2 000 kr i rabatt på trycksaker.


Halvdag, sex timmar - 24 000 kronor

Sex sammanhängande timmar, alla utvalda bilder samt 1 000 kr i rabatt på trycksaker. Förslagsvis förberedelser, porträttfotografering, vigsel, gratulationer och brudskål.

Tre timmar, 14 000 kronor
Tre sammanhängande timmars fotografering, alla utvalda bilder samt 500 kr i rabatt på trycksaker. Förslagsvis porträttfotografering, vigsel och gratulationer.

Milersättning: 40 kr/mil utanför Linköpings kommun.

Bygg ditt eget bröllopspaket!

När du bygger ett eget paket betalar du endast för tiden på plats och gör alla beställningar efteråt. Inga filer, produkter eller resekostnader ingår i priset.


Timme 1 - 3 = 2 500 kr/h
Timme 3 - 6 = 2 000 kr/h
Timme 6 - 12 = 1 800 kr/h
Timme 12 - 14 = 1 500 kr/h

Alla timmar är sammanhängande och kan inte delas upp med pauser. Debitering sker per påbörjad timme. Alla beställningar sker vid en bildvisning några veckor efter ert bröllop.

Prisexempel:
Önskas fem timmar kostar det 2 500 kronor/timme under de första tre timmarna, därefter 2 000 kronor/timme i ytterligare 2 timmar. Det vill säga, 11 500 kr exkl bilder.

Vardagsbröllop i Linköping

Under 2018 testar jag ett nytt koncept med vardagsbröllop!

Gifter ni er borgerligt i Linköpings kommun på en vardag betalar ni endast 995 kr för 45 minuters fotografering.

Ni väljer själva hur ni vill förvalta tiden, helt till porträtt eller om ni även önskar att jag är med på vigseln. Bilderna beställs vid en bildvisning vid ett senare tillfälle. Maila info@zandraerikshed.se för mer information.