Om Zandra

Jag växte upp i ett hem med öppna dörrar. Ständigt nya människor och språk runt middagsbordet. Mina föräldrar tog med mig och min syster runt om i världen, och tog världen hem till oss. Vi var rika. Inte så mycket på pengar som på intryck och uttryck. Mamma och pappa var alltid redo att ta emot dem som behövde mat, husrum eller någon att prata med. Ecce homo var deras motto, om än outtalat. Se människan. Och gör det med kärlek.

Men de lärde mig inte bara att se. De lärde mig även att skapa, och uppmuntrade mig att göra det jag älskar. Så jag skrev – och blev den fjärde generationen med kameran som yrke. (Min mormorsmor Signe var en av Sveriges första kvinnliga fotografer och åkte under tidigt 1900-tal runt på moped i Bergslagen och fotade.) I såväl ord som bild är det människan som är mitt fokus. Berättelser om och ur livet. Som fotograf strävar jag efter närhet och värme, äkthet och enkelhet i mina bilder.

I övrigt blir jag glad av min man och våra två barn, att dansa, kardemummathé och latte macchiato, indisk mat, att tala tyska, klezmer och att se på film. Jag bor i den östgötska byn Bjärka-Säby och har mitt kontor på frilanskollektivet Redakta Reportage i Linköping.

Fotograf Maria Lindeskär

Hör av dig!
info@zandraerikshed.se
Kontakt
Medlemskap